Eén van de boeiendste aspecten van de Oost-Europese wijnbouw is het enorme aantal inheemse druiven dat er groeit. Druiven die in Nederland vrijwel totaal onbekend zijn maar waarvan al honderden jaren in Oost-Europese landen wijn wordt geperst.
De belangrijkste Oost-Europese druiven die worden gebruikt voor het maken van wijn vind je in het overzicht hieronder. Klik op de druif voor meer informatie.
A |
Alb de Onițcani (1) Aleksandrouli (1) Areni Noir (3) Asuretuli Shavi (1) |
B |
Blatina (1) Bogdanuša (1) |
C |
Cabernet Franc (16) Cabernet Sauvignon (50) Chardonnay (31) Chinuri (3) Crljenak (1) |
D |
Danakharuli (1) |
E |
F |
Fetească Albă (2) Fetească Neagră (7) Friulano (1) Furmint (6) |
G |
Gele Muskaat (6) Goruli Mtsvane (2) |
H |
Hárslevelű (5) Haghtanak (2) |
I |
Irsai Olivér (1) |
J |
Juhfark (4) |
K |
Kékfrankos (6) Kadarka (5) Kakhet (1) Kangun (1) Khikhvi (2) Kisi (10) Kratošija (2) |
L |
Lasina (1) Leányka (1) |
M |
Mézes Fehér (1) Müller-thurgau (1) Malbec (6) Malvasia (7) Mavrud (5) Melnik (2) Melnik 55 (1) Menoir (2) Morava (1) Mtsvane (15) Mujuretuli (1) Muscat Vardabuyr (1) Muskat Ottonel (2) |
N |
O |
Olaszrizling (2) |
P |
Pinela (2) Plavac Mali (3) Pošip (1) Prokupac (1) Prokupec (1) |
R |
Rară Neagră (5) Refosco (1) Ribolla (4) Rkatsiteli (16) Rubin (1) |
S |
Saperavi (24) Shavkapito (1) Smederevka (1) |
T |
Tavkveri (2) Temjanika (1) Traminer (8) Turán (2) |
V |
Viorica (1) Vranec (10) |
W |
Welschriesling (4) |
Z |
Zelen (1) Zilavka (1) |