Anders kan vaak heel lekker zijn. Deze droge Oostenrijkse muskaatwijn is een uitstekend voorbeeld. Niet bepaald alledaags, maar al jaren één van onze best verkopende wijnen.
Dat komt niet alleen door de fraaie fles met glazen stolp. Deze wijn combineert een zwoele muskaatgeur met een droge, sappige maar strakke smaak. Een zalige borrelwijn.
Harold Hamersma (NRC): 8,5
Duidelijk muskaat. Druiven op zijn druivigst. Maar dan toch ook gelukkig weer beendroog. Soort inwaaiende kruidigheid ook. Oostenrijkers drinken het graag als aperitief. En ook de Nederlandse wijnschrijver spuugt er niet in. Maar uiteindelijk wel uit. Want steeds iedere smakelijke proeffles helemaal leegdrinken levert leverproblemen op.
Zantho wijnen is een project van de bekende wijnmaker Josef Umathum en de Winzerkeller Andau, een samenwerkingsverband van druiventelers rond het gelijknamige stadje in Burgenland. Ze hebben internationaal succes door de combinatie van natuurzuivere kwaliteit en moderne, strakke vormgeving. Lees verder over Zantho >>
Het wijndistrict Neusiedlersee ligt tussen het gelijknamige meer en de Hongaarse grens. Er worden prachtige edelzoete wijnen gemaakt. Het ondiepe meer warmt flink op in de zomer. 's Morgens is het water warmer dan de koele lucht en drijft de mist over de wijngaarden. De druiven worden poreus, verliezen water en verschrompelen. Mierzoet druivensap blijft achter. Maar dat niet alleen. Steeds meer wijnboeren maken stijlvolle droge witte en rode kwaliteitswijnen. Lees verder over Neusiedlersee >>
Wijnen van de Muskat Ottonel hebben een lichte, groen-gele kleur en intensieve, fijne muskaataroma's. Ze zijn over het algemeen iets lichter, frisser en droger dan wijnen van de bekendere Gele Muskaat. Lees verder over de Muskat Ottonel druif >>
Land: | Oostenrijk |
Streek: | Burgenland |
District: | Neusiedlersee |
Druif: | Muskat Ottonel |
Wijnmaker: | Zantho |
Alcohol: | 12,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 9° C |
Op dronk: | 2023 - 2025 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Glazen dop |
Deze droge Muskat is heerlijk als apéritief of bij lichte salades, niet te stevige vissoorten en halfharde jonge kazen. Maar het leukst experimenteren is met lichte Aziatische gerechten. |
Hoge Vivino-score:
3.8