Wijn van Zantho
Zantho wijnen is een project van de bekende wijnmaker Josef Umathum en de Winzerkeller Andau, een samenwerkingsverband van druiventelers rond het gelijknamige stadje in Burgenland. Ze hebben internationaal succes door de combinatie van natuurzuivere kwaliteit en moderne, strakke vormgeving.
Josef Umathum is een toonaangevende wijnmaker uit de regio. Hij werkt biodynamisch en heplt de druiventelers uit de regio om de wijngaarden zo natuurlijk mogelijk te bewerken, en het gebruik van bestrijdingsmiddelen tot het minimum te beperken. De druiventelers brengen hun oogst naar de Winzerkeller in Andau, waar Wolfgang Peck zich bezig houdt met de wijnproductie.
De bevriende wijnmakers hebben samen met de druiventelers flink geïnvesteerd in de kwaliteit van hun wijn. Met hele mooie resultaten. Aan dit unieke project werken inmiddels meer dan zeventig kwaliteitsbewuste druiventelers. Ze werken volgens een gecertificeerd “naturnah” programma om de wijnen zo zuiver en natuurlijk mogelijk te houden.
Zantho biedt wijen van Grüner Veltliner, Muskat Ottonel, Sauvignon Blanc, Pinot Noir, St. Laurent en Zweigelt en een lijn van edelzoete wijnen. Ze worden inmiddels over de hele wereld geëxporteerd. In Nederland is de Grüner Veltliner van Zantho in de supermarkt verkrijgbaar en hun andere wijnen bij enkele speciaalzaken en in de horeca. Als je onze mening wilt weten: wij vinden de Muskat Ottonel de meest interessante wijn van Zantho.