Rosé voor serieuze liefhebbers. Alleen het sap dat kort na het weken van de druiven uit het vat liep is gebruikt, nog voordat het de kleur van rode wijn overnam. De saigner methode dus, of bluten lassen, zoals de Oostenrijkers het noemen.
Het resultaat is krachtiger dan een 'gewone' rosé, expressiever. Als een lichte rode wijn. Aromatische neus met frisse aardbei en framboos. Vol en sappig. Veel fruit en zelfs iets zachte tannine. Prachtige rosé waar je het hele jaar van kunt genieten.
Perswijn Proefpanel: Uitstekend
Geur: aardbeien en rijpe peer, rokerig. Smaak: sappig, weelderig, droog, veel kracht.
verkouteren uit tholen: 9
voor de liefhebber van een niet alledaagse rosé , volle smaak , veel donkerfruit , lange afdronk , wijn om zo te drinken , met een heel licht tintelingetje op de tong
maandag 25 maart 2019Ren uit London: 10
Amazing wine!
maandag 23 april 2018Josef Umathum is een vooraanstaande Oostenrijkse wijnmaker uit het district Neusiedlersee. Hij staat bekend als een eigenzinnige, vooruitstrevende persoonlijkheid en zo staan zijn wijnen ook bekend. Hij werkt biodynamisch en maakt karaktervolle terroir wijnen. Al meer dan twintig jaar behorende vooral de rode wijnen van Umathum tot de absolute top van de Oostenrijk. Lees verder over Umathum >>
De Oostenrijkse wijnregio Neusiedlersee ligt tussen het gelijknamige meer en de Hongaarse grens. Er worden prachtige edelzoete wijnen gemaakt. Het ondiepe meer warmt flink op in de zomer. 's Morgens is het water warmer dan de koele lucht en drijft de mist over de wijngaarden. De druiven worden poreus, verliezen water en verschrompelen. Mierzoet druivensap blijft achter. Maar dat niet alleen. Steeds meer wijnboeren maken stijlvolle droge witte en rode kwaliteitswijnen. Lees verder over Neusiedlersee >>
Wat de Grüner Veltliner is voor de witte wijn, dat is de blauwe Zweigelt voor de rode Oostenrijkse wijnen: Zo ongeveer de nationale trots. Hij is veel aangeplant en geeft weelderige, zeer fruitige rode wijnen. Als je Zweigelt gaat kopen, let er dan op of het een lichte versie is, zonder houtrijping, of een zwaardere barrique. De smaak kan behoorlijk verschillen. Lees verder over de Zweigelt druif >>
De Sankt Laurent is verwant aan de Pinot Noir maar meestal iets voller, minder fluwelig en donkerder van kleur. Hij geeft elegante en fruitige wijnen met intense aroma's van bosbessen, pruimen en zwarte kersen. Lees verder over de St. Laurent druif >>
De Blaufränkische druif geeft fruitige, levendige rode wijnen met een stoere geur van rijpe kersen en bessen. Ze hebben een uitgesproken en herkenbaar karakter. Expressief, maar niet zwaar en zonder al te veel tannines. Lees verder over de Blaufränkisch druif >>
Land: | Oostenrijk |
Streek: | Burgenland |
District: | Neusiedlersee |
Druif: | Zweigelt, St. Laurent en Blaufränkisch |
Wijnmaker: | Umathum |
Biologisch: | Biodynamisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 13,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 12° C |
Op dronk: | 2023 - 2026 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Gebakken paling. |
Nog
5 flessen in voorraad
Hoge Vivino-score:
3.8