Amarone della Valpolicella. De echte liefhebber weet dan dat ie te maken heeft met een overweldigende, dieprode Italiaan. Dat de wijnmaker z'n druiven een tijdje liet indrogen voordat ie ze perste. Waardoor het sap geconcentreerder werd en de wijn intenser. En dat je exemplaren onder de 25 euro moet wantrouwen.
Voor iets meer zit je twee niveaus hoger, op het niveau van wijnmaker Corte Rugolin. Dan ruik je intens, overrijp fruit en zwoele rozen. Wordt je mond overspoeld door een intense kersenjam en een pittige likeur.
De echte liefhebber weet dan dat de grillpan met een goede tournedos op het vuur moet. En dat het tijd is om een saus met verse truffel in stelling te brengen.
De familie Coatie van wijnhuis Corte Rugolin maakt al vier generaties wijnen in de Italiaanse wijnregio Valpolicella. Het is een klein familiebedrijf met 12 hectare wijngaarden. Ze maken met veel zorg en toewijding mooie Valpolicella Classico wijnen, fraaie Ripasso's en heerlijke Amarones. Lees verder over Corte Rugolin >>
Veneto is één van de productiefste wijnregio's van Italië. Hij strekt zich uit van het Gardameer tot voorbij Venetië aan de Adriatische kust. Behalve een indrukwekkende hoeveelheid matige witte wijntjes, worden hier imponerende Amarone's, fruitige Valpolicella's, bruisende Prosecco's en frisse Soave's geperst. De beste wijnen komen uit het Westen, uit de wijngaarden rond Verona. Lees verder over Veneto >>
De Italiaanse Corvina druif geeft lichtrode wijnen met een fascinerende geur van kers en bloemen, fijne zuren en weinig tannine. Het is een topdruif, een belangrijk ingrediënt voor Amarone en Valpolicella. Lees verder over de Corvina druif >>
De Rondinella druif wordt door wijnmakers uit de buurt van het Noord-Italiaanse Verona graag gebruikt als hulpdruif voor hun rode wijn. De Rondinella heeft veel kleur, een mooie geur en een fruitige smaak van kersen. Bovendien leent hij zich goed voor het indrogen. Lees verder over de Rondinella druif >>
De Italiaanse Molinara druif geeft lichtrode wijnen met flinke zuren die over het algemeen niet lang kunnen ouderen. Dat is niet het hoogste rapportcijfer dat je als druif kunt behalen en daarom wordt de Molinara vooral geblend met andere druiven. Lees verder over de Molinara druif >>
De Corvinone is een Italiaanse blauwe druif waarvan je eigenlijk nooit een 'single variety' exemplaar tegenkomt. Corvinone wordt geblend met andere druiven om wijnen in Valpolicella te maken. Lees verder over de Corvinone druif >>
Land: | Italië |
Appellation: | Amarone della Valpolicella DOCG |
Streek: | Veneto |
District: | Valpolicella |
Druif: | Corvina, Rondinella, Molinara en Corvinone |
Wijnmaker: | Corte Rugolin |
Alcohol: | 15,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 18° C |
Op dronk: | 2019 - 2031 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Niet mee borrelen maar helemaal tot z'n recht laten komen bij een tournedos met truffelsaus of een gegrilde lamshaas |
Nog
7 flessen in voorraad
Hoge Vivino-score:
4.2