Wijn van Corte Rugolin
De familie Coatie van wijnhuis Corte Rugolin maakt al vier generaties wijnen in de Italiaanse wijnregio Valpolicella. Het is een klein familiebedrijf met 12 hectare wijngaarden. Ze maken met veel zorg en toewijding mooie Valpolicella Classico wijnen, fraaie Ripasso's en heerlijke Amarones.
Frederico Coatie staat aan het hoofd van het bedrijf. Hij onderhoudt de wijngaarden en hij maakt de wijnen. Zijn zus Elena doet de administratie, de marketing en de export. Frederico's betbetovergrootvader Giuseppe werkte al in dezelfde wijngaarden, maar hij verkocht zijn druiven. Betovergrootvader Fortunato was de eerste die - eerst nog op bescheiden schaal - zelf Recioto en Amarone ging maken. Grootvader Giuseppe deed er nog een schep bovenop en runde het bedrijf tot 1998 met zijn zoon Bruno, toen Frederico en Elena de leiding overnamen.
Frederico en Elena voerden belangrijke vernieuwingen in de kelder door. Ze maakten het hun doel om topwijnen te maken die internationaal verkocht konden worden. Ze gaven het wijnhuis zijn huidige naam: Corte Rugolin, naar de 16e eeuwse binnenplaats op het domein van hun wijnhuis.
De wijngaarden van de familie liggen op heuvels van kalk en klei, midden in de Valpolicella Classico regio, twintig kilometer boven Verona. Ze zijn aangeplant met druivenrassen die typisch zijn zijn voor de regio, zoals Corvina, Corvinone en Rondinella, maar ook minder bekende als Molinara, Dindarella en Croatina.