Als je van wijn wel kaas hebt gegeten, dan weet je dat de Pecorino ook een druif is. Een witte druif uit het midden van Italië. Die in Offida z'n eigen DOCG classificatie heeft gekregen.
Zoals deze biologische Pecorino van Azienda Agricola Clara Marcelli. Goudgeel, rijp en stevig. Anijs, venkel, butterscotch, gerookte amandelen en ook frisse citrus. Geen allemansvriend, wel spannend om mee te combineren. Bijvoorbeeld met kip, varkensvlees, geitenkaas en, bijna te mooi om waar te zijn: met pecorino.
Harold Hamersma (NRC): 8+
Blommige, zonnige, wapperende Pecorino. Een en al biovrolijkheid. Zang en dans van meloen, rijpe peer, dikke appel en citrus. Wat grapefruitbitters behoeden het spul voor uitglijders.
Perswijn Proefpanel: Zeer goed/Uitstekend
Gerijpt, krachtig, noten en amandelen, complex, een bittertje, lengte, mooie zuren.
Marche, halverwege Italië aan de Adriatische kust, is vanoudsher niet direct de meest spectaculaire wijnregio van Italië. Jarenlang kon ze buiten de eigen grenzen op weinig waardering rekenen. Dat is de afgelopen jaren veranderd. Rood van de Montepulciano druif en wit van Verdicchio en Pecorino uit Marche ('de Marken') kan een goede tot uitstekende kwaliteit halen. Lees verder over Marche >>
Pecorino is niet alleen een Italiaanse kaas. Het is ook een witte wijndruif. Pecorino geeft stevige droge witte wijn. Notig en krokant met vaak een lekkere minerale ondersteuning. Lees verder over de Pecorino druif >>
Land: | Italië |
Appellation: | Offida DOCG |
Streek: | Marche |
Druif: | Pecorino |
Wijnmaker: | Azienda Agricola Clara Marcelli |
Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 14,5% Vol. |
Op dronk: | 2022 - 2027 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Kan geschonken worden bij kip, varkenshaas of harde geitenkaas of pecorino. |
Nog
9 flessen in voorraad
Hoge Vivino-score:
3.8