Iacob Red

Wijn-spijs tip: drinken bij rib-eye

druivensoorten Cabernet Sauvignon en Fetească Neagră

Bekijk deze wijn >>


14,75

 bestellen Winkelwagen

Bricco dei Guazzi Albarossa

Wijn-spijs tip: drinken bij rib-eye

druivensoorten Albarossa

Bekijk deze wijn >>


21,-

 bestellen Winkelwagen

Davino Purpura Valahica

Wijn-spijs tip: drinken bij rib-eye

druivensoorten Fetească Neagră

Bekijk deze wijn >>


22,-

 bestellen Winkelwagen

Casreli Saperavi

Wijn-spijs tip: drinken bij rib-eye

druivensoorten Saperavi

Bekijk deze wijn >>


22,-

 bestellen Winkelwagen

St. Andrea Merengő Egri Bikavér Superior

Wijn-spijs tip: drinken bij rib-eye

druivensoorten Merlot, Kékfrankos, Cabernet Franc, Shiraz, Menoir en Pinot Noir

Bekijk deze wijn >>


36,-

 bestellen Winkelwagen

Burrowing Owl Cabernet Sauvignon

Wijn-spijs tip: drinken bij rib-eye

druivensoorten Cabernet Sauvignon

Bekijk deze wijn >>


42,50

 bestellen Winkelwagen

  Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is zaterdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Geweldige wijnen te koop!

beoordeling

Mijn favoriete wijnen uit Georgië kan ik gewoon hier bestellen. Echt geweldig. Daarnaast ook nog een mooi boekje met uitleg over de wijnen, top gedaan!

Daisy van Heel

Mijn aanrader: Telavi Marani Premium Brut


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn met rib-eye combineren

Een rib-eye vraagt om een stevige, liefst iets kruidige rode wijn. Dat laatste is zeker het geval als de rib-eye met gekruide gerechten wordt opgediend. Tannine is gewenst wat dat gaat de strijd aan met het vet in het vlees. Zo maakt de wijn het vlees lichter en het vlees de wijn zachter. We hebben zes wijnen in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormen met rib-eye. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.

Traditioneel kan een Syrah, bijvoorbeeld uit de Franse Rhône, deze klus wel aan. Ook een stevige Rioja of Priorat is een optie. En dan vergeten we nog de Zuid-Italianen, de rode Georgiërs van de Saperavi druif, de Cabernet Sauvignons uit de Médoc of uit de Nieuwe Wereld, de Malbecs uit Argentinië en niet in de laatste plaats de dikke Zinfandels uit de Verenigde Staten. En ja, dan is Primitivo uit het Zuid-Italiaanse Puglia natuurlijk ook een kandidaat, want dat is genetisch dezelfde druif als de Zinfandel. Kortom, een rib-eye laat zich met talloze, stevige rode wijnen combineren.

© AndereWijn 2008 - 2025 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.