Wijn met rib-eye combineren
Een rib-eye vraagt om een stevige, liefst iets kruidige rode wijn. Dat laatste is zeker het geval als de rib-eye met gekruide gerechten wordt opgediend. Tannine is gewenst wat dat gaat de strijd aan met het vet in het vlees. Zo maakt de wijn het vlees lichter en het vlees de wijn zachter. We hebben zes wijnen in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormen met rib-eye. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.
Traditioneel kan een Syrah, bijvoorbeeld uit de Franse Rhône, deze klus wel aan. Ook een stevige Rioja of Priorat is een optie. En dan vergeten we nog de Zuid-Italianen, de rode Georgiërs van de Saperavi druif, de Cabernet Sauvignons uit de Médoc of uit de Nieuwe Wereld, de Malbecs uit Argentinië en niet in de laatste plaats de dikke Zinfandels uit de Verenigde Staten. En ja, dan is Primitivo uit het Zuid-Italiaanse Puglia natuurlijk ook een kandidaat, want dat is genetisch dezelfde druif als de Zinfandel. Kortom, een rib-eye laat zich met talloze, stevige rode wijnen combineren.