Binnen 2 werkdagen bezorgd
  Nú bestellen is dinsdag a.s. in huis
  Als cadeau laten bezorgen
  Vanaf 99,- gratis gratis bezorgd
  Betalen via je eigen bank of ná ontvangst

Goed geleverd

beoordeling

De wijn die ik had besteld werd na enkele dagen al bezorgd

Pim Broeren

Mijn aanrader: Somlói Apátsági Pince Juhfark


Bekijk alle meningen van onze klanten >>

Wijn van Schuchmann

Schuchmann wijnen is een project van de Duitse ondernemer Burkhard Schuchmann en Georgische wijnmakers. De schoonheid van het landschap, de gastvrijheid van de Georgen en de bijzondere wijngeschiedenis inspireerde Schuchmann tot dit bijzondere project. De wijnen combineren het beste van de Georgische wijncultuur met een Duitse organisatie. En dat leidt tot een fascinerend resultaat.

amfora wijn georgie

Schuchmann wil Georgische kwaliteitswijnen onder de aandacht brengen van wijnliefhebbers in West-Europa. Hij voert twee lijnen. De Schuchmann wijnen probeert hij zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de westerse smaak.De Vinoterra-lijn bestaat uit wijnen van zeer hoge kwaliteit die op traditionele Georgische wijze worden geproduceerd.

Georgische wijnmakers

Een belangrijke spil in dit bijzondere project is wijnmaker George Dakishvili. Net als zijn vader en grootvader is George al van kindsaf betrokken bij de Georgische wijnbouw. Zijn vader, voormalig keldermeester van de Georgische Staatswijnkelders, nam de kleine George overal mee naar toe. Zo leerde hij de traditionele Georgische methoden van wijnmaken. Later volgde hij diverse opleidingen tot oenoloog in het buitenland en maakte hij op hoog niveau kennis met de Westerse manier van wijnmaken.

wijnhuis schuchmann georgie

Dankzij het vakmanschap van George en de hoge eisen van Burkhard Schuchmann levert het project wijnen met een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Voor wijnavonturiers een leuke kennismaking met Georgische wijn.

Vinoterra als toplijn voor georgische traditie

Schuchmann heeft een aparte lijn opgezet met wijnen die volgens de traditionele Georgische methode worden gemaakt: niet in vaten, maar in grote kleien amfora's die worden ingegraven en alleen met de mond van de kruik boven de grond uitsteken.

Deze methode geeft krachtige rode Saperavi wijnen die uitzonderlijk lang bewaard kunnen worden. De witte amfora wijnen zijn gefermenteerd met de schil en steeltjes. Dat maakt ze donkerder, bijna theekleurig, en geeft de wijn een zeer afwijkend aroma.

© AndereWijn 2008 - 2025 Teksten of beelden mogen niet zonder onze toestemming worden hergebruikt.