Wijn van Maibachfarm
De Maibachfarm is een biologisch wijngoed uit de Duitse Ahr vallei. Het is een boerderij waar het wijnmaken in de loop der jaren een steeds belangrijker plaats heeft gekregen. Inmiddels staat de Maibachfarm in de regio aangeschreven als een modern, vooruitstrevend wijngoed dat uistekende wijnen maakt die - voor de regio - bovendien goed betaalbaar zijn gebleven.

De Maibachfarm kent zijn oorsprong in de eerste helft van de vorige eeuw. Destijds werden vooral koeien en kippen gefokt. Nadat de boerderij enkele keren van eigendom veranderde, werd het wijnmaken steeds belangrijker. Maar er worden op de Maibachfarm nog steeds schapen en ezels gehouden en er is een boomgaard.
Inmiddels heeft de Maibachfarm 9,5 hectare aan wijngaarden en voldoet het wijngoed aan de modernste normen. Er wordt strikt biologisch gewerkt volgens de strenge richtlijnen van het Bioland label. In de wijngaarden staan de typsiche druiven uit de Ahr regio aangeplant, zoals Spätburgunder, Früburgunder en Portugieser. De Maibachfarm maakt er witte en rode drogen wijnen van en sekt. Een deel van de oogst wordt in de eigen destilleerderij verwerkt tot weinbrand.
Als je eens in de buurt bent, dan ben je op de Maibachfarm zeer welkom om bijvoorbeeld hun wijnen te proeven. Neem in dat geval wel eerst even contact met ze op.








