De Ruen druif. Dat leggen we even uit. Het is een zeldzame Bulgaar. Hij groeit alleen in het uiterste Zuidwesten van het land en is tot stand gekomen door een kruising van Cabernet Sauvignon en de Bulgaarse Melnik druif. In dit geval heeft het 9 maanden gerijpt in nieuwe eikenhouten barriques. Tot zover de theorie. We gaan over naar de praktijk.
Robijnrood. Een mild aroma van gestoofd rood fruit. Eerste slok. Die is lekker bloemig en fris dankzij goede zuren. Intens en sappig kersenfruit. Een kruidig laurierbittertje en in de finale genoeg tannine om een stuk vettig vlees op de knieën te krijgen. Tweede slok? Graag, maar toch maar niet. Er staan nog meer flessen op de proeftafel...
De Damianitza Winery maakt wijnen uit de wijngaarden van het voormalige niemandsland tussen Bulgarije en Griekenland. Het schoonste en ongerepte land van het voormalig Oostblok want vijftig jaar lang mocht hier niemand komen. Damianitza Winery is in 1997 geprivatiseerd en volledig gemoderniseerd. De Winery maakt uitstekende wijnen van voornamelijk inheemse druivenrassen. Lees verder over Damianitza Winery >>
Dolinata na Struma, het stroomdal van de rivier de Struma ligt in het uiterste Zuidwesten van het land. Tegen de grens met Macedonië en Griekenland. Er heerst een mediterraan klimaat. In het stroomdal worden vooral rode wijnen gemaakt. De inheemse Melnik druif komt hier vandaan. Lees verder over Struma Vallei >>
De Ruen druif is een zeldzame Bulgaarse druif die stevige, donkerrode wijnen geeft met een geur van zwart fruit. Ze schijnen zich mettertijd mooi te ontwikkelen. Al zijn er nog maar weinig voorbeelden, want de Ruen is zeldzaam. Lees verder over de Ruen druif >>
Land: | Bulgarije |
Streek: | Struma Vallei |
Druif: | Ruen |
Wijnmaker: | Damianitza Winery |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 17° C |
Op dronk: | 2015 - 2021 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT