Malvasia, dat schrijven de Kroaten als Malvazija. Hij staat daar in de wijngaarden van Istrië aan de grens met Italië. De Kroaten combineren hun Malvazija graag met verse vis uit de Adriatische zee. Die vis gaat met veel knoflook en verse kruiden op de grill. 'What grows together, goes together' blijkt maar weer eens.
De Malvazija van Tomaz heeft een stuivende limoenfrisheid. We ruiken en proeven galia meloen, stuivende bloesem en sappig wit fruit. Expressief en dorstlessend.
Perswijn Proefpanel: Zeer goed
Geur: Anijs, bloemen en kweepeer, boenwas. Smaak: Rijp en mollig, dik, zoetje, fijne zuren.
Mathilde uit Berkel: 9
Een explosie van geur en smaak!
dinsdag 29 augustus 2017In het Noorden van Kroatië, aan de grens met Slovenië, ligt Istrië. Een Schiereiland waar de Romeinen al wijn maakten. De Teran(Refosco) is hier de belangrijskte rode druif. Voor wit is de inheemse variant van de Malvasia belangrijk, die hier zowel limoenfrisse als rijpe witte wijnen geeft, afhankelijk van hoe hij gemaakt is. Lees verder over Istrië >>
Witte wijnen van de Malvasia hebben een kenmerkend nootachtig karakter en dikwijls een geur van gedroogd fruit en sinaasappelschil. Over het algemeen zijn het vrij rijpe wijnen die prima samen gaan met gegrilde vis. Je vindt de Malvasia vooral in landen aan de Middenlandse Zee. Lees verder over de Malvasia druif >>
Land: | Kroatië |
Streek: | Istrië |
Druif: | Malvasia |
Wijnmaker: | Vina Tomaz |
Alcohol: | 13,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 8° C |
Op dronk: | 2016 - 2019 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Gegrilde zeebaars met knoflook |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT