De Scheurebe druif. In 1915 door Georg Scheu uit Rheinhessen gekweekt met het doel een 'betere Silvaner' krijgen. In de praktijk maken de Duitse wijnboeren er meestal zoete wijnen van. Droge wijn maken van de Scheurebe vergt meer behendigheid. Het is de makers van Stepp wel toevertrouwd.
Hun Scheurebe is een extravert type. Frisse perzik stuift uit het glas. Appelfris, zachte citrus en iets notig. Typisch Duits wit. Maar of ie beter is dan een Silvaner?
De Pfalz is één van de grootste wijngebieden van Duitsland. Het is een lange strook in het midden van het land, vanaf Bockenheim tot aan de Franse Elzas. Je vindt er vooral mooie witte wijnen van de Riesling en voor Duitse begrippen veel rode wijnen van de Dornfelder en de Spätburgunder. De wijnmakers van de Pfalz zijn innovatief en experimenteren er graag op los. Een zeer eigentijdse wijnregio. Lees verder over Pfalz >>
Van de witte Scheurebe druif worden droge en zoete wijnen gemaakt. De droge - mits goed gemaakt - kunnen fris en rijk zijn, met mooie zuren en sappig fruit van grapefruit en zwarte bessen. De beste blijven zich jaren ontwikkelen. Beroemder zijn de zoete wijnen van de Scheurebe. Die zijn rijk en breed van smaak, met eveneens frisse tonen van grapefruit. Lees verder over de Scheurebe druif >>
Land: | Duitsland |
Streek: | Pfalz |
Druif: | Scheurebe |
Wijnmaker: | Weingut Stepp |
Alcohol: | 13,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 9° C |
Op dronk: | 2022 - 2025 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Schroefdop |
Nog
6 flessen in voorraad