Uit de bakermat van de Gewürztraminer: de bergen van Alto Adige in het uiterste noorden van Italië. Gemaakt door het kleine wijnhuis van Gabriel en zijn vader Karl Martini.
Met de geraffineerde kruidigheid van rozenblaadjes in de neus waar de Gewürztraminer zo geliefd om is. Maar strak gemaakt en veel droger dan de Gewürztraminers uit de Elzas. Zuiver en verfijnd. Prachtig apéritief, fraai bij Aziatische gerechten en verrassend geslaagd bij oesters.
Het wijnbedrijf van de familie Martini is in 1977 door de huidige eigenaar Gabriel en zijn vader Karl Martini opgericht. Het ligt in Alto Adige, oftewel Süd Tirol, de Noord-Italiaanse regio waar nog altijd Duits wordt gesproken. Beiden werkten al een aantal jaren in de wijnindustrie voordat ze hun grote wens om als zelfstandige wijnmakers aan de slag te gaan, in vervulling lieten gaan. Lees verder over Kellerei Martini & Sohn >>
Alto Adige - oftewel: Südtirol - hoorde tot de Eerste Wereldoorlog bij Oostenrijk. Dat is nog aan alles te merken. Er wordt nog Duits gesproken en er wordt wijn gemaakt van 'Oostenrijkse druiven' als Blauburger, Gewürztraminer en Müller-thurgau. Maar de belangrijkste druif van deze bergachtige regio, de Lagrein en Vernatsch, die vind je toch echt alleen in Alto Adige. Lees verder over Alto Adige >>
Je herkent hem op een kilometer afstand, de Gewürztraminer. Het is de kruidigste variant uit de Traminer familie. Goudgeel en met een bijna bombastisch aroma van lychees, rozen, tropisch fruit en soms een snufje zwarte peper. Leer de bovenstaande zinnen uit je hoofd en je kan hem blind herkennen. Lees verder over de Gewürztraminer druif >>
Land: | Italië |
Appellation: | Südtirol-Alto Adige DOC |
Streek: | Alto Adige |
Druif: | Gewürztraminer |
Wijnmaker: | Kellerei Martini & Sohn |
Alcohol: | 14,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 10° C |
Op dronk: | 2024 - 2028 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Calamaris, pekingeend, canard à l'orange, fazant met zuurkool of, heel verrassend: hij is strak genoeg om je oesters heel bijzonder te maken. |
Hoge Vivino-score:
3.8