De Mavrud is de belangrijkste blauwe inheemse druif van Bulgarije. Een topdruif die thuis hoort in het rijtje van Syrah, Malbec en Cabernet Sauvignon. Maar smaakt anders. Herkenbaar paarsrood en stevig. Typerende kruidigheid van laurier en drop.
In deze Premium Reserve van wijnhuis Zagreus herken je de Mavrud aan zijn kruidigheid. In de neus is 'ie iets rokerig. Na een paar jaar in de kelder is hij heerlijk op dronk. Rijpe bramen en frisse zwarte bessen. Laurierdrop en een hand vol specerijen. De tannine is mooi zacht. Heerlijk om te combineren met een mooie, herfstige stoofpot.
Zagreus is een uiterst modern wijnhuis uit Bulgarije dat strikt biologisch werkt. Ze maken moderne, goede rode wijnen van zowel inheemse als internationale druiven. De 120 hectare wijngaarden worden door het wijnhuis zelf beheerd. Het wijnmaken staat onder leiding van drie Bulgaarse dames die niet van plan zijn om concessies te doen aan de kwaliteit van hun wijnen. Lees verder over Zagreus Winery >>
In het Zuiden van Bulgarije, tegen de grens met Griekenland, ligt de grootste wijnregio van het land: Trakijska Nizina (Thracische laagvlakte). De rode wijnen uit deze regio behoren tot de beste van het land. De inheemse Mavrud is belangrijk voor de wijnbouw in Tracië. Ook de Cabernet Sauvignon heeft het hier uitstekend naar de zin. Lees verder over Thracië >>
De Mavrud is een inheemse Bulgaarse druif. Hij geeft krachtige, donkerrode wijnen, rijk van smaak en met aardig wat tannines. De geur is gekruid en vaak wat aards, met het frisse van zwarte bessen. Wijnen van Mavrud kunnen rijping in eikenhouten vaten prima aan, dat maakt ze wat zachter en complexer. Lees verder over de Mavrud druif >>
Land: | Bulgarije |
Streek: | Thracië |
Druif: | Mavrud |
Wijnmaker: | Zagreus Winery |
Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 14,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 18° C |
Op dronk: | 2021 - 2026 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Kruidige stoofpotten of een entrecôte |