De Châteauneuf van La Bastide Saint Dominique is een behoorlijke krachtpatser. Rijk sap met veel structuur en rijpe tannine. Gemaakt van voornamelijk Grenache, wat Syrah, Mourvèdre en Cinsault.
Om van te genieten bij stevige kost als confit de canard. Of bij gegrilde lamskoteletten met verse tijm en knoflook. Want die kruidigheid komt terug in de wijn, aangevuld met een geconcentreerde confiture van kersen en bramen.
Perswijn Proefpanel:
Krachtig, drop en laurier, zwarte olijven en pruimen, peperig, smaakvol, lang en intens.
Anoniem uit Siegerswoude: 9
Een uitstekende, zware, rode wijn. Echt briljant! Stevige prijs maar daar krijg je, zowel 'tussendoor' als bij een goede vleesmaaltijd, dan ook behoorlijk wat stevigs en lekkers voor terug. Je 'merkt' hem wel, ook al na 1 glas....
vrijdag 01 september 2017La Bastide Saint Dominique is een vooruitstrevend wijnhuis uit de zuidelijke Rhône dat kwaliteitswijnen maakt die tot de beste van de regio behoren. Sinds 2014 zijn ze biologisch gecertificeerd. La Bastide Saint Dominique heeft verschillende wijngaarden en mag daaruit wijnen onder verschillende appellations maken zoals Côtes du Rhône Villages en Chateauneuf-du-Pape. Alle druiven worden met de hand geplukt en twee maal op kwaliteit geselecteerd. De wijnen worden gemaakt in een moderne stijl en vallen internationaal flink in de prijzen. Lees verder over La Bastide Saint Dominique >>
De Châteauneuf-du-Pape is een appellatie uit de Rhône vallei. De regio biedt hoogwaardige rode en witte cuvées. De Châteauneuf-du-Pape kan een geweldenaar zijn, die zich jarenlang kan blijven ontwikkelen. Door zijn populariteit zijn er altijd minder bekwame wijnmakers die een graantje van het succes willen meepikken. Een Châteauneuf-du-Pape onder de vijftien euro dient ernstig gewantrouwd te worden. Lees verder over Châteauneuf-du-Pape >>
De Grenache Noir (Garnacha in Spanje) geeft lustige wijnen met ruige geuren van bosbessen, zwarte kersen, geroosterde noten, honing, peper, kruiden en specerijen. Omdat de Grenache niet al te veel tannine of zuren heeft, kan ze het beste jong gedronken worden. Naarmate Grenache oudert, krijgt ze tonen van leer, een waarschuwing dat de fruitige smaak verdwijnt om nooit meer terug te komen. Lees verder over de Grenache druif >>
Hoe je Syrah of Shiraz smaakt, hangt vooral af van waar hij vandaag komt. Syrah uit de Franse Rhône is subtieler en ingetogener dan de Shiraz uit de Nieuwe Wereld. In de Rhône zijn ze vaak iets rokerig, kruidig en mineralig. Soms ruikt hij iets peperig. De Shiraz uit Australië is aanmerkelijk krachtiger en vaak iets zoeter. Zeer populair onder (beginnende) wijndrinkers. Lees verder over de Syrah druif >>
De Mourvèdre druif (Monastrell in Spanje) geeft ruige rode wijnen met veel tannines, meer dan genoeg alcohol en een kruidige geur. Een goede Mourvèdre heeft het fruit van frambozen en bosbessen in de smaak en kan een mooie finesse hebben. Maar had de wijnmaker zijn dag niet, dan kunnen ze vrij plomp zijn. De betere wijen van Mourvèdre kunnen goed ouderen. Ze worden mettertijd rijper, met tonen van leer in de neus. Lees verder over de Mourvèdre druif >>
Land: | Frankrijk |
Appellation: | Appellation Chateauneuf-du-Pape Contrôlée |
Streek: | Rhône |
District: | Châteauneuf-du-Pape |
Druif: | 80% Grenache, 10% Syrah, 5% Mourvèdre en 5% Cinsault |
Wijnmaker: | La Bastide Saint Dominique |
Alcohol: | 15,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 18° C |
Op dronk: | 2024 - 2031 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Boeuf-stroganoff, goulash van rund of lamskoteletten met knoflook en tijm |
Nog
8 flessen in voorraad
Hoge Vivino-score:
4.1