Een Auslese oftewel 'selectie'. En wat is er geselecteerd? Overrijpe Rotgipfler druiven die diep in het najaar nog in de wijngaard hingen. Dat moet in de Oostenrijkse Thermenregion geweest zijn want dat is de enige plek waar de schaarse Rotgipfler druif groeit.
De 'selectie' is heerlijk fris-zoet. Ruikt naar abrikozen. Smaakt naar honing, rozijnen, abrikozen en vooral naar frisse mango. Slechts 7,5% alcohol. Een fraai flesje om het diner mee af te sluiten.
Andre uit Den Ham: 9
Heerlijke zoete dessert wijn
vrijdag 31 december 2021Het wijnhuis Johanneshof van de familie Reinisch ligt in het dorpje Tattendorf, niet ver van Wenen in de Thermenregion. De wijngaarden liggen op het grensvlak tussen de zonnige, warme Hongaarse vlakten in het Oosten en de koelte van de bergen en het Wienerwald bij Wenen. De zomers zijn warm en zeer zonnig, maar 's nachts koelen de wijngaarden af. Lees verder over Johanneshof Reinisch >>
De Thermenregion is een Oostenrijks wijndistrict met unieke druiven, die je nergens anders ter wereld aantreft. En dan hebben we het vooral over de Rotgipfler en en Zierfandler. De wijnbouw is in de Thermenregion vermoedelijk rond het begin van onze jaartelling door de Romeinen geïntroduceerd. Ze hadden in het iets verderop gelegen Carnuntum een grote legerbasis. In de wijde omtrek werden wijngaarden aangeplant om de soldaten van het edele vocht te voorzien. Lees verder over Thermenregion >>
De typisch Oostenrijkse Rotgifler druif geeft krachtige, frisse witte wijnen. In de neus herken je het groene fruit van appel en kruisbessen. In de smaak komt het tropische van mango, kiwi en banaan naar voren. Vooral zijn kracht en expressiviteit onderscheiden hem van andere druiven. Lees verder over de Rotgipfler druif >>
Land: | Oostenrijk |
Streek: | Niederösterreich |
District: | Thermenregion |
Druif: | Rotgipfler |
Wijnmaker: | Johanneshof Reinisch |
Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 7,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 8° C |
Op dronk: | 2023 - 2029 |
Inhoud: | 375 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Niet al te zoete nagerechten, als tarte tatin of milde blauwader kaasjes als Bleu d'Auvergne of Fourme d'Ambert |
Nog
11 flessen in voorraad
Hoge Vivino-score:
4.0