Pinot Noir uit de Bourgogne kunnen we dromen en we hebben al talloze Deutsche Spätburgunders op de proeftafel mogen ontkurken. Minder bekend is dat Pinot Noir ook in Oostenrijk een klassieker is. Daar geniet 'ie van meer zonne-uren dan bij de buren. Dat geeft rijpheid. Dit exemplaar is opgevoed in grote houten vaten door de drie broers van Johanneshof Reinisch.
Een klassieke Oostenrijkse Pinot Noir. 'Op het fruit gemaakt', zoals ze daar gewend zijn. Dat fruit is fris en rijp en smaakt naar aardbeitjes, framboosjes en rijpe pruimen. De houten vaten voegen daar nog wat kruidigheid aan toe. Keurig vakmanschap.
Het wijnhuis Johanneshof van de familie Reinisch ligt in het dorpje Tattendorf, niet ver van Wenen in de Thermenregion. De wijngaarden liggen op het grensvlak tussen de zonnige, warme Hongaarse vlakten in het Oosten en de koelte van de bergen en het Wienerwald bij Wenen. De zomers zijn warm en zeer zonnig, maar 's nachts koelen de wijngaarden af. Lees verder over Johanneshof Reinisch >>
De Thermenregion is een Oostenrijks wijndistrict met unieke druiven, die je nergens anders ter wereld aantreft. En dan hebben we het vooral over de Rotgipfler en en Zierfandler. De wijnbouw is in de Thermenregion vermoedelijk rond het begin van onze jaartelling door de Romeinen geïntroduceerd. Ze hadden in het iets verderop gelegen Carnuntum een grote legerbasis. In de wijde omtrek werden wijngaarden aangeplant om de soldaten van het edele vocht te voorzien. Lees verder over Thermenregion >>
De beroemde Pinot Noir geeft lichtrode en fluweelzachte wijnen. Drink je hem jong, dan heb je een grote kans op aardbeien, frambozen en viooltjes in de neus. Oudere Pinot Noirs ruiken naar rijpe aardbeien en gedroogde pruimen. Ze hebben vaak iets 'aards' dat associaties oproept van 'stal' of 'wild'. Maar altijd zijn het vrij lichte, delicate wijnen met weinig tannine. Lees verder over de Pinot Noir druif >>
Land: | Oostenrijk |
Streek: | Niederösterreich |
District: | Thermenregion |
Druif: | Pinot Noir |
Wijnmaker: | Johanneshof Reinisch |
Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
Alcohol: | 13,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 15° C |
Op dronk: | 2023 - 2027 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Schroefdop |
Reblochon de Savoie |
Hoge Vivino-score:
3.8