Willi Bründlmayer geldt als één van de beste wijnmakers van Oostenrijk. Zijn wijngaarden liggen op de glooiende heuvels van het Kamptal, vlak bij de Donau. Deze Grüner Veltliner Terrassen stelt hij samen uit verschillende wijngaarden. Het is de belangrijkste wijn van zijn Weingut.
Rijpe, royale neus. Kruidig, met bloesem, appel, sappige citrus, abrikoos en veel mineraliteit. Vlezige, sappige smaak met frisse, tintelende zuren. Dit is het type wijn dat de Grüner Veltliner zijn internationale roem heeft bezorgd.
Harold Hamersma (NRC): 8,5
Liet zich door het Parool-proefpanel kronen tot een van de best smakende wijnen bij een lauwe salade van avocado met tongreepjes. Eigenaresse van De Kookboekhandel tevens panellid Johah Freud maakte de volgende proefnotities: 'Helemaal mijn favoriet. Herkent ieder ingrediënt van het gerecht en voegt daar nog wat aan toe. En daar heb ik zelf nu niets meer aan toe te voegen.'
Perswijn Proefpanel: Zeer goed/Uitstekend
Citrus, limoen, appel, lichte tinteling, levendig en fris, aangenaam, zuiver en puur, lengte.
Weingut Bründlmayer produceert al tientallen jaren Grüner Veltliners en Rieslings die bij de absolute top van Oostenrijk horen. Wijnmaker Willi Bründlmayer bewerkt zijn schitterende wijngaarden langs de steile oevers van de Donau al dertig jaar volledig biologisch. Zijn internationale roem dankt hij aan geweldige wijngaarden, maar vooral aan zijn ongebreidelde inzet om elk jaar weer topkwaliteit te maken. Lees verder over Weingut Bründlmayer >>
De wijngaarden in het Kamptal danken hun naam aan de rivier de Kamp die er dwars doorheen stroomt. Het is een van de meest prestigieuze Oostenrijkse wijndistricten. Sommige van de mooiste Rieslings en Grüner Veltliners worden hier gemaakt. De wijngaarden liggen voornamelijk op terassen langs de steile oevers van de rivier. Lees verder over Kamptal >>
De Grüner Veltliner is veruit de meest aangeplante druif van Oostenrijk. Hij geeft droge, sprankelende, vaak fruitige en soms iets peperige witte wijnen met een uitbundig frisse geur van groene appel, bloesem en kruisbessen. Sommeliers zijn er dol op want hij combineert makkelijk met allerlei gerechten. Lees verder over de Grüner Veltliner druif >>
| Land: | Oostenrijk |
| Appellation: | Kamptal DAC |
| Streek: | Niederösterreich |
| District: | Kamptal |
| Druif: | Grüner Veltliner |
| Wijnmaker: | Weingut Bründlmayer |
| Biologisch: | Biologisch gemaakte wijn |
| Alcohol: | 12,5% Vol. |
| Drinktemperatuur: | 10° C |
| Op dronk: | 2017 - 2021 |
| Inhoud: | 750 ml. |
| Sluiting: | Schroefdop |
| Als apéritief, bij lichte frisse gerechten met vis of blank gevogelte, coquilles of asperges. Licht romige smaken zijn geen probleem. | |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT