Wijn met trifle combineren
Trifle is een verzamelnaam voor allerlei desserts met verse vruchten, slagroom en cake, lange vingers of soms bitterkoekjes. Een een goede trifle gaat bovendien een scheut liqueur. Door die grote variëtiet aan trifles is het kiezen van de dessertwijn maatwerk. Over het algemeen gaat Beerenauslese of een zoete muskaat goed samen. We hebben één wijn in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormt met trifle. Deze wijn vind je aan de linkerkant van deze pagina.
Probeer met de wijn aan te sluiten bij de zoetheid van je trifle (hoe zoeter en zwaarder, hoe zoeter ook de wijn), de vruchten die je gebruikt (hoe hoog is hun zuurgraad?) en de (hoeveelheid) liqueur waar je mee werkt. Een niet al te zoete trifle met niet al te veel liqueur en verse druiven combineert bijvoorbeeld goed met een zoete muskaat. Een zware trifle, met veel cake, slagroom en liqueur kan wel wat tegenspel van een Duitse of Oostenrijkse Beerenauslese gebruiken.