Wijn met gebakken zalm combineren
Gebakken zalm kun je het beste combineren met een stevige, vette witte wijn, zoals een houtgerijpte Chardonnay uit de Nieuwe Wereld. Ook lichte rode wijnen vormen een goed combinatie. We hebben drie wijnen in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormen met gebakken zalm. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.
Die vettige witte hoeft natuurlijk niet per se een Chardonnay te zijn. Ook in Italië maken ze ronde witte wijnen met voldoende kracht om de zalm tegenwicht te geven. Ga je voor rood, dan kun je het beste in de 'Pinot Noir'-categorie terecht: fris, vrij licht rood.
De beste keuze hangt sterk samen met hoe je de zalm serveert: met een vettige saus is een houtgerijpte Chardonnay de beste keuze. Lichte rode wijn doet het vooral goed bij een gegrilde zalm met frites. Gebakken zalm met gesmolten boter combineert het best met lichtere, frisse witte wijnen.








