Wijn met foie gras combineren
Foie gras is een controversiel ingrediënt, omdat er nog wel eens ganzen voor mishandeld worden. Weet je een stuk te vinden dat op een diervriendelijker manier is verkregen, dan kun je een geweldige combinatie maken met een intens zoete witte wijn. We hebben drie wijnen in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormen met foie gras. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.
Met een goede Sauternes uit Frankrijk zit je goed, maar minstens zo geschikt zijn de zoete Tokaj wijnen uit Hongarije en de zoete wijnen uit het Oostenrijkse Burgenland. Over het algemeen zijn zoete wijnen die edele rotting (botrytis) hebben ondergaan het meest geschikt. Dat zijn intens zoete wijnen met een dik, filmend sap. En die vindt je precies in de drie genoemde wijngebieden.
Heb je zo'n wijn niet voorhanden, dan is een droge Champagne of een laat geoogste, iets zoete Gewürztraminer of Pinot Gris een uitstekend alternatief.