Wijn met ansjovis combineren
Als je bij een wijn bij een gerecht met ansjovis wilt serveren (denk bijvoorbeeld aan een salade of een borrelhapje met ansjovis) dan kun je het beste kiezen voor een witte wijn met frisse zuren of voor een droge rosé. We hebben twee wijnen in ons assortiment die een goede wijn-spijs combinatie vormen met ansjovis. Je vindt ze aan de linkerkant van deze pagina.
Bij ansjovis denken we hier aan de ansjovis die je in een blikje koopt. Die ansjovis is behoorlijk zout en geeft je gerecht een specifiek accent. Bij dergelijke zoute gerechten passen droge witte wijnen met frisse zuren.
Wijnen van Sauvignon Blanc of Riesling voldoen bijvoorbeeld aan dit profiel. Maar er zijn veel meer witte wijnen die een goede wijn-spijs combinatie met ansjovis vormen. Denk aan de frisse witte wijnen uit het Spaanse Galicië of aan de fonkelfrisse wijnen die aan Portugese kust worden gemaakt. Die wijnen worden vaak geserveerd met gefrituurde visjes en passen ook goed bij ansjovis. Een rosé is een alternatief, mits die flink droog is en ook een strakke, lichte witte bubbel voldoet.