Waar rode Libanezen nog wel eens willen pochen met spierballenwijn met raspende tannines maakt Chateau Kefraya met deze Les Bretèches Rouge juist een sappige rode met veel ongecompliceerd drinkplezier. Daar hadden ze vier druivenrassen voor nodig: Cinsault, Syrah, Cabernet Sauvignon en Carignan. Alle vier van Franse origine. Typisch Libanees; de Bekaa Vallei staat vol met Franse druiven.
Hij heeft sappig fruit van bramen en kersen. Frisse tamarinde en het aardse van paddestoelen. Een heel prettige Libanees waar je uitstekend de borrel mee kan openen en die vervolgens bij Libanese mezze moeiteloos overeind blijft.
Perswijn Proefpanel: Goed/Zeer goed
Geur: Braam, peper, likeur. Smaak: drop, zwarte bes, kruidnagel, droog
Château Kefraya is een van de meest succesvolle Libanese wijnhuizen. Het is een echt familiebedrijf dat vlak na de Tweede Wereldoorlog is gesticht door de familie Butros. Château Kefraya beheert 300 hectare aan wijngaarden en perst in zijn eigen kelder enkel wijn van de eigen druiven. Dat zijn altijd blends van bekende internationale druivenrassen, maar met een heel eigen karakter dat typerend is voor de Libanese Bekaa Vallei. Lees verder over Château Kefraya >>
De Bekaa Vallei is het belangrijkste wijngebied van Libanon, zowel kwalitatief als kwantitatief. Het terroir is ideaal voor landbouw en in het bijzonder, voor wijnbouw. In tegenstelling tot de rest van Libanon, waar het heet en droog kan zijn, is het klimaat hier gematigd. Lees verder over Bekaa Vallei >>
Jonge wijn van de Cinsault druif is aromatisch, met zacht fruit in de mond. In Frankrijk wordt Cinsault meestal gemengd met andere, extravertere druiven als Mourvèdre of Syrah. Cinsault geeft zulke blends wat meer balans. Je ziet hem ook veel in Libanon en in Zuid-Afrika. Lees verder over de Cinsault druif >>
Hoe je Syrah of Shiraz smaakt, hangt vooral af van waar hij vandaag komt. Syrah uit de Franse Rhône is subtieler en ingetogener dan de Shiraz uit de Nieuwe Wereld. In de Rhône zijn ze vaak iets rokerig, kruidig en mineralig. Soms ruikt hij iets peperig. De Shiraz uit Australië is aanmerkelijk krachtiger en vaak iets zoeter. Zeer populair onder (beginnende) wijndrinkers. Lees verder over de Syrah druif >>
Waar je glas Cabernet Sauvignon ook vandaan komt, hij is altijd herkenbaar. Aan zijn dieprode kleur, die bijna paars is als hij nog jong is. Maar vooral aan zijn aroma van cassis. Vaak ruik je ook de geur van een sigarenkistje, soms zelfs potloodslijpsel of milde tabak. Als je Cabernet Sauvignon wilt kopen, let er dan op dat hij niet te jong is en of hij in stalen tanks of in houten barriques is opgevoed. Lees verder over de Cabernet Sauvignon druif >>
De Carignan is een Zuid-Franse druif die dieprode wijnen geeft met veel tannine en veel zuren. Een krachtpatser die door de wijnmaker getemd moet worden om er aangename wijn van te maken. Maar als dat lukt, heeft hij krachtig rood fruit in de neus en een rijke, diepe smaak. Lees verder over de Carignan druif >>
Land: | Libanon |
Streek: | Bekaa Vallei |
Druif: | Cinsault, Syrah, Cabernet Sauvignon, Carignan |
Wijnmaker: | Château Kefraya |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 17° C |
Op dronk: | 2020 - 2026 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Nog
11 flessen in voorraad