Zantho is een project van de bekende wijnmaker Josef Umathum en de Winzerkeller Andau, een samenwerkingsverband van druiventelers rond het gelijknamige stadje in Burgenland. Ze hebben internationaal succes door de combinatie van natuurzuivere kwaliteit en moderne, strakke vormgeving.
Hun Sankt Laurent is zacht, met in de geur tonen van rijpe zwarte en rode bessen. Hij is kruidig, heeft een iets rokerig aroma en veel karakter.
Harold Hamersma (NRC): 9
Uit de Umathum-stallen, (rode) wijnmaker met een onberispelijke reputatie. Prachtig, enigszins ruig-rokerig zwart-rood. Mooie zuren, elegant in het pak, specerijenzweem en met een afdronk die moeite heeft met afscheid nemen.
Perswijn Proefpanel: Zeer goed/Uitstekend
Geurig, zacht fruit, kersen en bramen, elegant, afgerond en verleidelijk.
Zantho wijnen is een project van de bekende wijnmaker Josef Umathum en de Winzerkeller Andau, een samenwerkingsverband van druiventelers rond het gelijknamige stadje in Burgenland. Ze hebben internationaal succes door de combinatie van natuurzuivere kwaliteit en moderne, strakke vormgeving. Lees verder over Zantho >>
Het wijndistrict Neusiedlersee ligt tussen het gelijknamige meer en de Hongaarse grens. Er worden prachtige edelzoete wijnen gemaakt. Het ondiepe meer warmt flink op in de zomer. 's Morgens is het water warmer dan de koele lucht en drijft de mist over de wijngaarden. De druiven worden poreus, verliezen water en verschrompelen. Mierzoet druivensap blijft achter. Maar dat niet alleen. Steeds meer wijnboeren maken stijlvolle droge witte en rode kwaliteitswijnen. Lees verder over Neusiedlersee >>
De Sankt Laurent is verwant aan de Pinot Noir maar meestal iets voller, minder fluwelig en donkerder van kleur. Hij geeft elegante en fruitige wijnen met intense aroma's van bosbessen, pruimen en zwarte kersen. Lees verder over de St. Laurent druif >>
Land: | Oostenrijk |
Streek: | Burgenland |
District: | Neusiedlersee |
Druif: | St. Laurent |
Wijnmaker: | Zantho |
Alcohol: | 13,0% Vol. |
Drinktemperatuur: | 16° C |
Op dronk: | 2022 - 2026 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Glazen dop |
Gebakken paddestoelen, kwartel met knoflook of een zacht kaasje als Port Salut |