De Rubin druif is een Bulgaarse kruising van Nebbiolo uit de Italiaanse Piemonte en Syrah uit de Franse Rhône. Twee topdruiven. Maar kregen deze mooie ouders ook een mooi kind?
Daar kunnen we het volgende over zeggen: Ze heeft de kleur van de Syrah en de ronkende tannine van de Nebbiolo meegekregen. En ze geeft vrij geconcentreerde wijn, met een dichte structuur vol pruimen en zwarte kersen. Stoer en ruig. De moeite van het ontdekken waard.
Perswijn Proefpanel: Zeer goed/Uitstekend
Krenten, pruimedanten, chocolade, koffie, kruiden, laurier, zoetheid, stevig en stoer.
De Damianitza Winery maakt wijnen uit de wijngaarden van het voormalige niemandsland tussen Bulgarije en Griekenland. Het schoonste en ongerepte land van het voormalig Oostblok want vijftig jaar lang mocht hier niemand komen. Damianitza Winery is in 1997 geprivatiseerd en volledig gemoderniseerd. De Winery maakt uitstekende wijnen van voornamelijk inheemse druivenrassen. Lees verder over Damianitza Winery >>
Dolinata na Struma, het stroomdal van de rivier de Struma ligt in het uiterste Zuidwesten van het land. Tegen de grens met Macedonië en Griekenland. Er heerst een mediterraan klimaat. In het stroomdal worden vooral rode wijnen gemaakt. De inheemse Melnik druif komt hier vandaan. Lees verder over Struma Vallei >>
De Rubin druif is een nogal onbekende Bulgaarse kruising van Nebbiolo en Syrah. Hij heeft een intens robijnrode kleur en combineert de brede smaak van de Nebbiolo met het peperige van de Syrah. Maar de Rubin heeft minder zuren dan beide ouders. Lees verder over de Rubin druif >>
Land: | Bulgarije |
Streek: | Struma Vallei |
Druif: | Rubin |
Wijnmaker: | Damianitza Winery |
Alcohol: | 14,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 18° C |
Op dronk: | 2021 - 2024 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Chateaubriand |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT