Alsof de tijd heeft stil gestaan maken ze in Georgië nog steeds wijnen in enorme aardewerken amforen, die ze qvevri's noemen. Deden de Romeinen ook al. Totdat ze houten vaten uitvonden. Die waren makkelijker te vervoeren. Rode wijn uit een qvevri is fruitiger en intenser dan uit een houten vat. De qvevri zelf geeft geen smaak af maar de schillen weken veel langer in de wijn.
Deze rode qvevri wijn is een smakelijk voorbeeld. Stevig, maar ook soepel. Puur rood fruit van bessen en kersen. Milde chocoladebitters, drop en een spoortje likeur. We begrijpen waarom de Georgiërs nooit met hun qvevri's gestopt zijn.
Arno uit Den Haag: 9
Wat een geweldige wijn, krachtig en vol van smaak en perfect op dronk. Mooie smaak van eikenhout en veel fruit.
Een super wijn, geweldig hoor
Jan uit Helmond: 9
Stevige rode wijn. Deed het goed bij onze Beef Wellington!
vrijdag 08 januari 2021S.Kwant uit Terneuzen: 10
Ongelofelijk, maar deze smaakt naar herfst, heerlijk en soepel.
vrijdag 02 oktober 2020Gon Zigtema uit Hoofddorp: 9
Deze wijn ontdekt in een Georgisch restaurant in Amsterdam,
Overheerlijk!!!
Koncho is gevestigd in een zeventiende eeuws kasteel bij het stadje Kvareli in het uiterste Oosten van Georgië. De wijngaarden meanderen in de groene valleien tussen de heuvels aan beide zijden van de rivier. Een prachtig groen en fotogeniek landschap. Lees verder over Koncho & Co >>
Meer dan 60% van de Georgische wijn wordt in Kachetië gemaakt. De wijngaarden liggen in valleien aan de oevers van de Alazani en de Iori rivier. In het uiterste Oosten van Georgië, aan de voet van de Kaukasus. De meeste wijnhuizen zijn relatief kleinschalig. Kachetische wijnen worden gemaakt onder de naam van de plaatsen waar ze oorspronkelijk vandaan komen zoals de Mukuzani, Kindzmarauli, Tsinandali, Napareuli en Khashmi. Lees verder over Kachetië >>
De Saperavi druif geeft krachtige rode wijnen, die vaak lang kunnen liggen. Zowel de schil als het vruchtvlees is rood van kleur en dat komt zelden voor. Droge wijnen van de Saperavi hebben een stevig en kruidig karakter met tonen van leer, laurier en veel rijp rood fruit. Lees verder over de Saperavi druif >>
Land: | Georgië |
Streek: | Kachetië |
Druif: | Saperavi |
Wijnmaker: | Koncho & Co |
Alcohol: | 13,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 18° C |
Op dronk: | 2022 - 2027 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Hoge Vivino-score:
4.1