De Gamay druif. Die kennen we uit de Beaujolais. Heeft daar een wat beschadigd imago. Door de hopeloze Primeur die elke derde donderdag van november de schappen van de slijter overspoelt. In de bergen van de Savoie pakken de wijnmakers dat serieuzer aan.
De Gamay van het sympathieke wijnmakers-echtpaar Pascal en Annick Quenard heeft jong leer in de neus. Bloemig. Smaakt naar frisse bessen, ceder en zuring. Klopt helemaal. Goede balans en ruim voldoende rijpheid. Smaakt naar meer. Jammer dat de Savoie zo klein is.
Perswijn Proefpanel: Zeer goed
Kersen en pruimen, open, fijne zuren, zacht en lichtvoetig, elegantie, opwekkend.
Ze zijn niet zo bekend, de wijnen uit Savoie. Maar wel interessant. In de Franse Alpen, tegen de grens met Zwitserland, groeien gebiedseigen druiven die je elders niet vindt. Het geeft de onbekende Savoie een heel eigen karakter. Lees verder over Savoie >>
De Gamay druif geeft lichte, fruitige wijnen met een frisse, fruitige geur. Kersen, viooltjes, banaan, framboos, rozen, bessen, soms zelfs wat zwarte peper. De Gamay geeft weinig tot geen tannine af en de wijn is niet erg alcoholisch. Wijn van de Gamy zijn over het algemeen geen wijnen om te bewaren, maar om jong te drinken. Lees verder over de Gamay druif >>
Land: | Frankrijk |
Appellation: | Appellation d'Origine Savoie Contrôlée |
Streek: | Savoie |
Druif: | Gamay |
Wijnmaker: | Domaine Pascal & Annick Quenard |
Alcohol: | 12,5% Vol. |
Drinktemperatuur: | 15° C |
Op dronk: | 2017 - 2021 |
Inhoud: | 750 ml. |
Sluiting: | Kurk |
Reblochon de Savoie, Raclette of een mooie bosham |
DEZE WIJN ZIT NIET MEER IN ONS ASSORTIMENT